Kiinalainen juttu

Kiinalainen juttu on vähän sellainen sisäpiirivitsi mieheni ja minun välillä. Mieheni äiti käyttää ko. sanontaa kimuranteista asioista. Tässä tapauksessa Kiinalainen juttu on kyllä ihan oikeasti Kiinalainen hoitola täällä San Agustinissa, joka on erittäin hyvä. Suosittelen lämpimästi, jos matkailet Gran Canarialla.

Hoitolan omistaa kiinalainen pariskunta, jossa mies on akupunktio tohtori, rouva monitaitoinen ja molemmat erittäin ammattitaitoisia. Ja työtä he - tai ainakin vaimo tekee hikihatussa kuutena päivänä viikossa, aamusta iltaan - lähinnä ilman kuittia. Mies on ehkä vähän se boss, joka taitaa ennemminkin kerätä rahat, sillä akupunktio maksaa 50 e, eikä kovin paljoa rasita. Joskin mieskin tekee toisinaan hierontoja.

Heillä on ollut myös kuubalainen naispuolinen hieroja töissä. Erittäin pätevä ihminen hänkin, mistä kertoo se, että kun akupunktiolääkäri ensin hieroi mieheni jumissa olevia niskoja pari kertaa (mieheni oli erittäin tyytyväinen siihen, koska niskajäykkyys ja päänsärky helpottui) niin vasta kun kuubalaisnainen irrotteli mieheni kireitä lapoja, totesi mieheni että nyt oli sitten oikein todellinen tekijä. Suomessa hän ei hierojille mene, negatiivisten kokemusten vuoksi. Turhastahan on turha maksaa.


Tänään otin alavartalon hieronnan, kun viime viikolla kävin refleksologiassa, jossa minua kiinalaisrouva normi vyöhyketerapian lisäksi pyöritteli muutenkin ja yritti saada vasemman puolen lantion jäykkiä lihaksia rentoutumaan. Itse asiassa menin refleksologiaan siksi, että kalima (hienoa Saharan hiekkaa, jota on kaikkialla ilmassa aika ajoin) oli tehnyt minulle tukkoisen olon. Poskionteloiden avauksen lisäksi rouva rentoutti myös kireätä piriformistani.

Täytyy sanoa, ettei minua ole koskaan, eikä missään pyöritelty ja käsitelty niin perusteellisesti, kuin juuri tässä Kiinalaisessa paikassa, vaikka refleksologiaa olen ottanut niin Thaimaassa, Taiwanissa, Australiassa kuin Suomessakin. Siksipä varasinkin ajan pelkkään alavartalon käsittelyyn rouvalle.

Hän tekee Tuina hierontaa, joka on se Kiinalainen juttu. Ja voin sanoa, että kyllä sieltä pakarasta ja lonkasta todellakin löytyivät ne kireät kohdat, joita hän sitten eri tavoin käsitteli. Välillä mm. kaulinta muistuttavalla kuumennetulla kivivälineellä, koska lämpö tekee kuulemma hyvää. Ja jalkaani hän asetteli eri asentoihin päästäkseen parhaiten käsittelemään kireitä kipukohtia.

Akupunktiotakin olen kokeillut, viime oleskelumme aikana 5 kertaa, mutta se ei auta minulle. Nytkin taas kokeilin kerran, mutta jouduin toteamaan että ei toimi. Monille muille ja muihin vaivoihin varmastikin auttaa.

Viikon kuluttua menen uudelleen, sillä kireät lihakset ovat jos nyt ei este niin ainakin hidaste kävelemiselle ja tanssimiselle. Olen tyytyväinen hoitoon ja niin tuntuvat olevan muutkin, sillä aina hoitolassa on asiakkaita, vaikka on täällä muuallakin hierontaa. Monet vain ehkä turhaan karsastavat tätä Kiinalaista juttua. Ihan suotta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, Suomessakin, jos löydät ammattitaitoisen tekijän!


Kommentit

Suositut tekstit