Kollaagenia ja vähän muutakin

Olen tai olemme mieheni kanssa syöneet kollageenia jo vuodesta 2016. Minä lonkkani takia ja mieheni noin yleisesti, nivelien hyvinvointiin. Syötyään sitä tietämättään mustikka smoothin seassa kuukauden päivät (meillä on molemminpuolinen huolenpitosopimus toisiimme nähden), mieheni ihmetteli että kumma juttu kun nivelet on niin vetreät nykyään eikä yhtään kipeät. Siihen totesin että mikäs ihme tuo on, kun olet saanut kollageenia kuukauden.

Aluksi söimme Fincollageenia mutta sitten vaihdoin sen Feelvividiin. Molemmat ihan hyviä tuotteita, mutta vielä paremman löysin Kanarialta, kun kävimme tänä keväänä etsimässä talvehtimisasuntoa täältä. Yllättäen tuo loistotuote löytyi kiinteistövälitystoimistosta. Se on Teneriffalainen naprapaatin luoma kombinaatiotuote. Ostin keväällä purkillisen joka kesti reilut kaksi kuukautta ja jo muutaman viikon käytön jälkeen huomasin positiivisen vaikutuksen.

Guillermo Diazin Colagenossa on kollageenin lisäksi msm-rikkiä, magnesiumia, sinkkiä, c-vitamiinia ja hualuriinihappoa ja se on todellakin toimiva kombinaatio. Kollageenihan on aine joka alkaa ylipäätään vaikuttaa vasta useamman viikon käytön jälkeen, joten mitään pika-apua siitä ei ole. Ja toisekseen, sitä pitää käyttää säännöllisesti, jos haluaa apua.

Itse lopetin kollageenin käytön silloin, kun viimeksi tulimme talvehtimaan Kanarialle. Jo kuukauden kuluttua huomasin tehneeni virheen, joten ostin silloin täältä kollageenivalmisteen.

Jos olet kiinnostunut tuotteesta (sitä ilmeisesti voi tilata Suomeenkin) niin tässä on Diazin nettisivun osoite: http://www.guillermodiaznaturopata.es/colageno/

Ehkä ihan 2,50 €:lla paketti ei Suomeen tule, mutta sillä hinnalla sain kaksi 300 gramman purkkia tänne Gran Canarialle Teneriffalta. Ihmettelin niin alhaisia postikuluja, mutta syy on se, että Kanariansaaret ovat verovapaata aluetta ja kuulemma esimerkiksi manner Espanjasta postikulut mm. Suomeen ovat paljon suuremmat kuin täältä.

Toinen asia, mikä ihmetyttää täällä Kanarialla on se, että esimerkiksi pistettäviä vitamiineja, joita ilman reseptiä Suomessa on turha kysellä apteekista, saa kuka vain. Täällä voi vapaasti ostaa K-vitamiinia eli Konakionia, eikä kukaan kysele mitään. Samoin ostin jo viime kerrallakin b 12 vitamiinia, jota pistän itseeni kerran kuukaudessa, sillä b12 vitamiini vaikuttaa lihaksiin. Minä huomaan omieni menevän jäykiksi, kun vaikutus alkaa lakata. Minulla on ollut täti, isän sisko, joka ilman säännöllisiä b12 vitamiini piikkejä meni liikuntakyvyttömäksi.

Vitamiinit ovat meille elintärkeitä, mutta täällä kyllä ihmetyttää se hinta. Optovite 5 ampullaa maksaa täällä euron ja viisi ruiskuneula systeemiä noin 25 senttiä kappale. Koko satsi siis 2,25 €. Joten terveydenhuollon ihmisenä, joka on parikymmentä vuotta opettanut lääkehoitoa, lääkeaineoppia ja lääkelaskuja, niin kyllähän sitä ihmettelee.

Toimisiko sama Suomessa? Ovatko suomalaiset kenties holtittomampia lääkkeiden käytössä kuin espanjalaiset? Tuskin, mutta meillä on totuttu holhousyhteiskuntaan, joten asiaa pidetään itsestään selvänä, eikä sitä pahemmin kyseenalaisteta. Minulla on työni ja koulutukseni puolesta tietoa lääkkeistä ja suhtauden niihin hyvin kriittisesti. Viimeiset vuodet terveydenhuollon opettajana opiskelijat oppivat takuuvarmasti niiden sivu- ja haittavaikutukset! Toisaalta, maailma on pullollaan tietoa, jos viitsii sitä hakea ja ihminen itse on oman itsensä ja terveytensä paras asiantuntija.

Mutta, kuten joskus kuulin vitsin miehestä (tai ehkä se ei ollutkaan vitsi?), joka hätääntyneenä soitti päivystykseen vaatien päästä välittömästi hoitoon. Hän oli tutkinut lääkärikirjaa ja todennut kaikkien oireiden täsmäävän itseensä. Tauti, jota hän mielestään sairasti oli, munasarjasyöpä.
Kommentit

Suositut tekstit