Parisuhde ei riistä

Parisuhde ei riistä, mitätöi, halvenna tai alenna missään mielessä rakastettuaan. Jos parisuhteessa joutuu emotionaalisesti, fyysisesti, sosiaalisesti, henkisesti tai taloudellisesti millään tavalla riistetyksi, ei kysymys ole rakkaudesta. Silloin kyse on hyväksikäytöstä, jollakin tapaa. Ja nämä samat asiat koskevat molempia parisuhteessa.Olen antanut Koloristi koulutuksessa sinkku naisille neuvon. Jos taloutesi heittää häränpyllyä, kun alat seurustella jonkun miehen kanssa – mies on väärä. Silloin mies käyttää sinua hyväkseen, ja niitä miehiä on paljon. Ja nyt en tarkoita sitä, että nainen saisi riistää miestä, vaikka miehen palkka euro on puolet suurempi kuin naisen.

Juuri tällä viikolla rakas mieheni sanoi: Ilona sinä et ymmärrä. Eivät miehet halua antaa naiselle mitään. He haluavat vain kupata naisia. Siis tietynlaiset, naisvihamieliset miehet eli sovinistit. Ja millaisia naisia sitten naisvihamieliset miehet kuppaavat? Miesvihamielisiä miesnaisia.

Ja miesvihamieliset naiset eli feministit pitävät kunnia-asianaan pärjätä itse, selvitä itse, maksaa itse, vaihtaa autonrenkaat itse, osata käyttää moottorisahaa jne – ITSE. No siitä vain. En tosin ole autonrenkaita alentunut koskaan itse vaihtamaan, mutta maksoin kyllä kaikesta aina yli puolet – itse.

Ja talouteni oli aina kuralla kun elämääni tuli mies. Vasta kun luin kirjan Heikko vahva vaimo, Laura Doyle, palaset ajatusmaailmani vääristyneisyydessä loksahtivat kohdalleen. Kirjan jenkki höttö sai minut tietenkin aluksi näkemään torjunta punaista, kunnes oivalsin ydin ajatuksen, joka muutti minun elämäni täysin: Jos nainen ei anna miehelle tilaa olla mies, kuinka mies voisi antaa naiselle tilaa olla nainen?

Eli: jos et kohtele miestä kuninkaana, kuinka kuvittelet tulevasi kohdelluksi kuningattarena? Ei prinsessana, sillä se on pikkutyttöjen juttu. Kun näet ja elät kuningattarena, tulee elämääsi todellinen kuningas. Minä olin aikanaan 3 viikkoa yksin Intiassa, en missään Amma retriitissä vaan tavallisessa hotellissa. Jo siellä minua kohdeltiin kuin kuningatarta, suojeltiin ja kohdeltiin hyvin.

Joten suosittelen sinua lukemaan ajatuksella kirjani Sanoja Rakkaudesta ja Parisuhde. Tutkiskele itseäsi, ajatusmaailmaasi, elämääsi. Jos et ole tyytyväinen siihen ja koe tulevasi kohdelluksi kuningattarena, on aika katsoa peiliin. Sinua kohdellaan juuri sen mukaan, minkä arvoisena pidät itse itseäsi.

Kun arvostat itse itseäsi ja elät sen todeksi arjessa, joka päivä, kunnioitus seuraa sinua. Ilman kunnioitusta ei ole rakkautta. Ihmistä jota et voi kunnioittaa, ei voi rakastaa. Siksipä avioliittovalassakin kysytään: Lupaatko kunnioittaa ja rakastaa. Arvokasta on helppo kunnioittaa ja rakastaa. Arvotonta ei. Millainen itse olet omissa silmissäsi?

Nykyisen mieheni kanssa talouteni on kohentunut alusta asti. Entä mieheni, onko häntä riistetty? Ei ole. Vaikka avioerossa 10 vuotta sitten hän puolitti omaisuuden, on se enemmän kuin tuplaantunut siitä - sillä: Rakkaus saa kaiken hyvän kasvamaan!Mutta rakkauteen ja parisuhteeseen kuuluu aina huolenpito- puolin ja toisin.

Juuri nyt olen mieheni matkassa Uudessakaupungissa, jossa hänellä kului koko päivä ja ilta työjutuissa. Mieheni ehti käväistä hotellilla ennen seuraavaa tapaamista, ja tiesi että menen kadun toiselle puolelle syömään. Silti hän kysyi huolehtien: Onko sinulla mitään iltapalaa varattuna? Me huolehdimme toinen toistamme, rakkaudella. Se kantaa. Itsekkyys ei. Ei myöskään se, ettei arvosta itseään, sillä maailmankaikkeudessa vallitsee aina, AINA tasapaino.


Kommentit

Suositut tekstit