Pitkän avioliiton salaisuus?

Olimme mieheni kanssa viikonloppuna huuli pyöreänä ihmetyksestä, kun mieheni entinen työkaveri kertoi pitkän avioliiton salaisuuden olevan se, että kesälomat ja tietenkin muut lomat pidetään eri aikaan. Vain yksi viikko syksyllä on yhteistä lomaa.

Minusta se kertoo vain kahdesta omaisuuteen rakastuneesta ihmisestä, jotka eivät uskalla erota. Todennäköisesti siksi, että omaisuus on arvokkaampaa kuin itsekunnioitus. Toinen syy roikkua huonossa liitossa on tietenkin lapset, jotka tässä tapauksessa ovat jo aikuisia. Ja kolmas on tietenkin se, että pelätään, ettei kelpaa kellekään.


Kun lapset olivat pieniä, oli mies reissuhommissa. Mm. Kiinassa hän on ollut pitkiä aikoja. Ja jos joku vaimo, nainen, tyttöystävä ihan oikeasti kuvittelee miehensä olevan uskollinen työmatkalla Kiinassa tai ylipäätään missään muuallakaan, niin se nainen on hullu, tyhmä, täysin itsetuntoa vailla oleva, sokea ja kuuro. Reissumiehet, joilla ei ollut vaimoa mukana Australiassa, olivat heti tietoisia siitä, missä huorakatu Sydneyssä on ja paljonko maksaa. Ja he matkasivat lomalla Thaimaaseen, Singaporeen, Filippiineille ym. vastaaviin maihin ”naintilomalle.”

Taiwanissa mies, jolla oli vaimo ja pieni poika Suomessa kävi säännöllisesti ”hieronnassa”. Samalla miehellä on avioton lapsi Argentiinassa, josta hän lähti kiireesti livohkaan ja muut suomalaismiehet keräsivät kolehdin tämän miehen lapselle ja rakastajattarelle. Tosin rakastajatar on väärä sana, kun kyse on nuoren, kouluja käymättömän tytön hyväksikäytöstä, jossa hyväksikäyttäjä on yli 50-vuotias mies.

Kun itse tapasin aikanaan oman reissumieheni, niin en minä todellakaan ottanut häntä tosissani. Ei kukaan täysjärkinen nainen ota. Mutta maailmankaikkeus oli todennut meidät yhteensopiviksi, joten mieheni kysyi minulta heti, olenko valmis seuraamaan häntä hänen projekti paikkoihinsa, vaikka ne olisivat ulkomailla. Minä lupasin seurata ja niin olen tehnytkin. Mutta meillä keskustellaan aina minun kanssani siitä, minne tarjottu projekti olisi miestäni viemässä. Onko maa turvallinen, saako kunnollisen asunnon, onko ympäristö viihtyisä. Johtaja (kuten mieheni minua kutsuu noissa tilanteissa) saan sanoa viimeisen sanan, lähdetäänkö vai ei. Yksin hän ei halua lähteä minnekään. 

Siksipä minä ihmettelen, miksi ihmiset uhraavat tämän ainoan elämän tyhjään parisuhteeseen, kun voi elää täyttä elämää rakastavassa parisuhteessa. On suunnaton siunaus, kun voi jakaa arjen ja juhlan puolison kanssa jota rakastaa ja kunnioittaa. Kun se on molemminpuolista.

Tässä on lista tutkimuksen mukaan syistä, miksi ihmiset pysyvät huonossa parisuhteessa. Mutta kannattaako se ihan oikeasti? Toista kertaa ei tule tällaista elämää. Missään ei ole sanottu tai luvattu että saa syntyä uudelleen Suomeen. Voi syntyä vaikka Saudi-Arabiaan, Etelä-Amerikkaan tai Afrikkaan tai jonnekin muualle, jossa naisella ei ole mitään arvoa. Ja kun kuitenkin kaikki ne elämät, jossa emme ole eläneet itseämme kunnioittavaa, arvokasta elämää, tulee korkojen kera maksettavaksi jossain seuraavassa elämässä, niin kannattaa miettiä, haluaako todellakin uusintaottelun samaa surkeutta.

Kun katsot seuraavaa listaa, jossa luetellaan syyt pysyä onnettomassa avioliitossa, niin pääosin ne liittyvät rahaan. Siis raha on merkittävämpää kuin itsekunnioitus ja omanarvontunto, rakkaudesta puhumattakaan. Minusta se on järkyttävää!

Kysely myös selvitti, mitkä ovat yleisimmät syyt pysyä onnettomassa avioliitossa. Alla syiden top 10.
1. Liian paljon menetettävää.
2. Eron vaikutus lapsiin huolettaa.
3. Ei ole varaa muuttaa pois/asua omillaan.
4. Ei ole varaa käydä läpi avioeroprosessia.
5. Haluaa antaa enemmän aikaa ennen lopullisen päätöksen tekoa.
6. Avioeron häpeäleima.
7. Kumppanin rahat.
8. Huoli siitä, miten yhteydenpito lapsiin onnistuisi eron jälkeen.
9. Huoli siitä, ettei eron jälkeen löydä enää ketään uutta.
10. Liian paljon yhteisiä taloudellisia etuja.
Lähde: Huffington Post  http://www.viikonloppu.com/?p=72751
#avioliitto #pitkänavioliitonsalaisuus #salaisuus #talous #raha #itsekunnioitus #huonoparisuhde
Kommentit

Suositut tekstit